7. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması’nın jürisi açıklandı

DenizBank ve Türkiye Sinema Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) işbirliğiyle düzenlenen 7. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması’nda “Dizi – Mini Dizi Senaryo Yarışması”, “İlk Senaryo Yarışması” ve “Yapım Destek Platformu”na katılan projeleri değerlendirecek jüri üyeleri belli oldu.

Berfin Sengil
08 Mayıs 2024 - 12:52
Viral

Sinemanın temelini oluşturan senaryo yazımının geliştirilmesi amacıyla bu yıl 7’ncisi düzenlenen DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması’nda, ‘’Dizi- Mini Dizi Senaryo Yarışması’’, ‘’İlk Senaryo Yarışması’’ ve ‘’Yapım Destek Platformu’’ jürisi belli oldu.

Dizi – Mini Dizi Senaryo Yarışması’nda Jüri Başkanı Ahmet Ziyalar

Başkanlığını Inter Medya COO ve Inter Yapım Kurucu Ortağı ve CEO’su Ahmet Ziyalar’ın yapacağı Dizi – Mini Dizi Yarışması jürisinde; MF Yapım Genel Müdürü ve Yapımcı Asena Bülbüloğluoyuncu Elçin SanguGain Yönetim Kurulu Başkanı ve BKM Mutfak Genel Müdürü Ferat Bilgin, oyuncu Onur Buldu, menajer Önem Günal, yönetmen Umut Aral ve Merzigo CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Doğan Çelik yer alıyor.

Bu yıl ikinci kez düzenlenen Dizi – Mini Dizi Senaryo Yarışması’na katılan projelerin iki aşamalı değerlendirilmesinin ardından birinciye 30 bin TL para ödülü verilecek.

İlk Senaryo Yarışması Jüri Başkanı Gönenç Uyanık

7. yılında bir gelenek olma yolunda ilerleyen İlk Senaryo Yarışması’nda jüri başkanlığını yönetmen Gönenç Uyanık üstlenirken, jüride DenizBank Kültür Sanat Yöneticisi Burcu Hancı, CGV Mars Cinema Group Dağıtım Genel Müdürü Onur Aşa, PPR Medya ve İletişim Kurucusu Selma Semiz, oyuncu Vildan Atasever, dramaturg Yeşim Gökçe ve oyuncu Zeynep Tuğçe Bayat yer alıyor. 

İlk Senaryo Yarışması’nda birincilik elde eden projeye 20 bin TL para ödülü verilirken; bu proje 7. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması’nda Yapım Destek Platformu kategorisine de doğrudan katılım hakkı sağlıyor.

Yapım Destek Platformu’nda Jüri Başkanı Timur Savcı

Belirli nitelikleri karşılayan senaryoların daha profesyonel destek almaları için bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen Yapım Destek Platformu’nun jüri başkanlığını TİMS Group kurucusu, yapımcı Timur Savcı üstleniyor. 

Jüride ayrıca oyuncu Aybüke PusatTRT Sinema Müdürü Faruk Güven, oyuncu Hatice Şendil, yönetmen Murat Saraçoğlu, oyuncu Murat Yıldırım, Üs Yapım, yapımcı Süreyya Yaşar Önal ve EM Agency – Kurucusu ve CEO’su Temuçin Ünalp yer alıyor.

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Yapım Destek Platformu, proje geliştirme konusunda belirli bir aşamaya ulaşmış nitelikli yapımlara ihtiyaç duydukları maddi katkıyı sunmayı ve DenizBank ile TÜRSAK Vakfı’nın verdiği güçle daha geniş kitlelere ulaşmalarını sağlamayı amaçlıyor. Yapım Destek Platformu’nun jürisi tarafından birinci seçilen projeye 50 bin TL ödül verilecek.

7. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması ile ilgili ayrıntılı bilgi ve güncel duyurular https://www.ilksenaryo.com/ adresi ve TÜRSAK Vakfı’nın sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin