'Aniden', 25 Mayıs’tan itibaren sadece MUBI’de!

Kalabalık içinde görünmez olup kendini aramanın ve özgürleşmenin hikayesi 'Aniden', 25 Mayıs’tan itibaren sadece MUBI’de olacak. Melisa Önel’in senaryosunu Feride Çiçekoğlu’yla birlikte kaleme aldığı, dünya prömiyerini 35. Uluslararası Tokyo Film Festivali’nde, Avrupa prömiyerini ise Rotterdam Film Festivali’nde gerçekleştiren 'Aniden', koku alma duyusunu yitiren bir kadının kendini arama hikayesine odaklanıyor.

Berfin Sengil
20 Mayıs 2024 - 14:37
Viral

Uzun süredir Hamburg’da yaşayan Reyhan (Defne Kayalar), kocasının işi sebebiyle bir süreliğine İstanbul’a gelir. Geri dönmeye hazırlanırken, koku alamadığını fark eder. Bunun ciddi bir problem olabileceğini kabullenmek yerine geçmişiyle yüzleşmeyi, şehrin içinde kendini aradığı bir yolculuğa çıkmayı tercih eder. 

25 Mayıs’tan itibaren MUBI’de gösterime girecek Aniden’in oyuncu kadrosunda Defne Kayalar, Öner Erkan, Şerif Erol, Ayşenil Şamlıoğlu ve Dilan Çiçek Deniz gibi güçlü isimler yer alıyor.

Filmin yönetmeni Melisa Önel filmle ilgili şunları söylüyor:

“Senaryo yazımı konusunda Feride Çiçekoğlu ile üçüncü ortaklığımızdayız. Karakterimiz Reyhan’ın ortadan kaybolmasının, hem toplumsal normların aşılması hem de failliği ve kadınlığı sorgulamanın bir yolu olduğunu düşündük.

Senaryo üzerinde çalışırken, kadın arzusu açısından nelerin 'uygun' sayıldığını irdeledik. Kadın olmanın, bencil olmanın, arzulamanın ve sokaklarda yürümenin anlamını sorguladık. Sokaklarda amaçsızca dolaşıp insanları izleyen biri olmak, kahramanımız Reyhan’ın kimliğini yeniden şekillendirebilir mi? Ona bir özgürleşme imkanı sunabilir mi?”

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin