'Sayara' filmi uluslararası prömiyerini Cannes'da yaptı

Can Evrenol'un yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği ve Duygu Kocabıyık, Emre Kızılırmak, Özgül Koşar gibi isimleri buluşturan 'Sayara' filminin prömiyeri 77. Cannes Film Festivali'nda gerçekleşti.

Berfin Sengil
20 Mayıs 2024 - 12:09
Viral

Türünün nadir örneklerinden biri olan, korku-suç ve aksiyon öğelerini bir arada barından Türk filmi Sayara, Cannes’da gösterildi. Yapımını Inter Yapım’ın, uluslararası dağıtımını Inter Medya’nın üstlendiği Sayara’nın yönetmen koltuğunda Can Evrenol oturuyor. Senaryosu da Can Evrenol tarafından kaleme alınan filmin oyuncu kadrosunda Duygu Kocabıyık, Emre Kızılırmak, Özgül Koşar yer alıyor.

Kana Susamış Bir İntikam Hikâyesi

Türkmenistanlı sessiz bir spor salonu temizlikçisi olan Sayara’nın kız kardeşinin, kontrolden çıkarak caniye dönüşen bir arkadaş grubu tarafından öldürülmesinin ardından başlayan intikam hikâyesi oldukça sert görüntülere sahne oluyor. 

Seyirciler Sayara’ya Dikkat Kesildi

Sayara’nın Cannes Film Festivali’ndeki gösterimi 18 Mayıs Cumartesi akşamı Cinema Olympia 3’te gerçekleştirildi. Inter Medya ekibi ve yönetmen-senarist Can Evrenolun katılımıyla gerçekleşen gösterimde katılımcılar filme dikkat kesildi. 

Gösterim sonrasında seyircilerin "inanılmaz", "fantastik" şeklinde yorumda bulunduğu Sayara, yoğun ilgi gördü. Filmin türünün meraklıları tarafından tamamı doldurulan salonda soluksuz dakikalar yaşandı.

Gösterime pek çok farklı ülkeden festival konuğu katılım gösterirken, Sayara farklı festivallerden davet aldı. Birçok basın mensubu ve alıcı gösterim sonrasında Can Evrenol ile görüşmek isterken, izleyiciler de kendisi ile beğenilerini paylaştı. 

Prömiyerini geçtiğimiz ay İstanbul Film Festivali’nde ‘Mayınlı Bölge’ kapsamında gerçekleştiren Sayara, uluslararası prömiyerini Cannes Film Festivali ‘Fantastic Gala’ çerçevesinde yaptı. İstanbul Film Festivali’nde Sayara’nın her iki seansının da biletleri satışa çıktığı üçüncü günden tükenmişti.

Sinema dağıtımı A90 tarafından gerçekleşen Sayara, Türkiye’de 21 Haziran tarihinde vizyona girecek.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin