Yasemin Şefik sordu: 'Aydınlıkevler' ekibi 100. oyuna giderken unutulmazlarını anlattı!

Demet Akbağ, Salih Bademci, Sinem Ünsal ve Burak Dakak'ı buluşturan Aydınlıkevler, 1 Temmuz'da 100'üncü kez seyirciyle buluşacak. Bu oyuna gelene kadar yaşanan unutulmaz anları oyuncular, Yasemin Şefik'e anlattı.

Berfin Sengil
27 Haziran 2024 - 12:39
Kültür Sanat

Yasemin Şefik ile Mevzu Aşk programının yeni bölüm konukları 100. oyun başarısını kutlayan BKM imzalı Aydınlıkevler oyunundan usta sanatçı Demet Akbağ, Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal oldu. 100 oyunluk serüven içerisinde unutulmaz anları Yasemin Şefik ile paylaşan ekip keyifli bir sohbete imza attı.

En Sıcak ve En Rüzgarlı Sahneler

100 oyun boyunca Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde turneye çıkan Aydınlıkevler ekibi en sıcak sahnelerinin Antalya, en rüzgarlı sahnenin ise Bodrum olduğunu belirtti. 70’li yılların Ankara’sında çok soğuk bir dönemde geçen Aydınlıkevler, Antalya sıcağı ile karşılaşınca kışlık kıyafetlerle zorluk yaşadı. Oyunun başında Zühre karakteriyle kömür sobası yakmaya çalışan Demet Akbağ doğaçlama bir replik yaparak, "Tamam soğuğu anladım ama bu nem neden var" diyerek Antalyalı seyircileri kahkahaya boğdu.

Bodrum Antik Tiyatrosu’nda çok rüzgarlı bir günde sahne alan ekip zorlu anlar yaşadıklarını belirtti. Oyunun son 45 dakikasında bütün yer gösterici gençlerin dekoru tutmasıyla oyunu tamamlayan ekip sıkıntısız bir şekilde sahneyi tamamladı.

Unutulan Replikler

Antalya sıcağından bahsederken, "Benim için en sıcak an, bir oyunda repliğimi unuttuğum andı" diyen Salih Bademci yaşadıklarını anlattı. Sinem Ünsal ile karşılıklı önemli sahnelerinden birinde bir anda repliğini unuttuğunu söyleyen Bademci, "Koca bir bloğu attım ve devam ettim" dedi. Ünsal da oyuncu arkadaşının zor durumunu anlayıp ona uyum sağlayıp ve sahneyi birlikte başarılı bir şekilde atlattılar.

Demet Akbağ’dan Acil Durum Müdahalesi

Bir oyunda Nebi Tolga Yılmaz’ın canlandırdığı Muharrem karakteri sahnedeki sobanın içine tam sönmemiş izmarit atınca sobadan duman çıkmaya başladığını gören Akbağ, sahne arkasında ekipten su istedi ve kendi sahnesi olmadan sobanın yanına gitti. Sobayı su ile söndüren Akbağ, "Yan dersin yanmaz, sön dersin sönmez" doğaçlama repliğiyle sobaya atıfta bulunarak seyircileri güldürmeyi bir kez daha başardı.

100 Oyun, 250 Bini Aşkın Seyirci

Maximum Uniq Hall ve Açıkhava gibi seyirci kapasitesi 1000 kişinin üstünde bir salonda her oyun kapalı gişe oynayan Aydınlıkevler ekibi bu kadar yüksek prodüksiyonlu bir oyun için 100 oyunda 250 bini aşkın seyirci ile buluşmanın gururunu yaşıyor. 

Demet Akbağ ile beraber Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal’ın performansları ile büyük övgü toplayan Aydınlıkevler, 70’li yılların samimiyetini sahneye aktarmaya devam ediyor.

Yönetmenliğini Serdar Biliş’in proje yapımcılığını Nisan Ceren Özerten’in üstlendiği, Cem Yılmazer imzalı sahne tasarımı ve Tuluğ Tırpan’ın orijinal bestelerinin yanı sıra Mustafa Olgan’ın sahnedeki canlı müzikleri ile de beğeni toplayan Aydınlıkevler’in kadrosunda genç kuşağın yetenekli oyuncuları Sevda Baş, Nebi Tolga Yılmaz, Barkın Sarp, Ömer Güneş ve usta oyuncu Caner Alkaya da yer alıyor.

Aydınlıkevler, 100. oyunu ile 1 Temmuz Pazartesi akşamı Maximum Uniq Açıkhava sahnesinde olacak.

Yasemin Şefik'in Aydınlıkevler ekibiyle söyleşisi için tıklayınız:

https://www.youtube.com/watch?v=giRtokXDoYM 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin