Filistin’de yaşanan hastane saldırısı nedeniyle, Türkiye’de üç gün süreyle ilan edilmesi sonrası kanallar dizilerinin yeni bölümlerini yayınlanmama kararı aldı.
Fox‘ta bu akşam 18. bölümüyle ekrana gelecek Adım Farah‘ın tekrar bölümü ekrana getirildi. Yapımdan yapılan açıklama Adım Farah yeni bölümüyle gelecek hafta ekranda olacağına dair bilgi paylaşıldı.
Ayrıca TRT1 ekranlarından Çarşamba akşamları sevilerek izlenen dizisi Benim Güzel Ailem ekrana gelmedi. Dizi hesabından yapılan “Milli yas nedeniyle 16. bölümümüz bu akşam yayınlanmayacaktır.” mesajıyla yeni bölümün yayınlanmayacağını duyuruldu. TRT dizi yerine film kuşağındaki yapımlara yer verdi.
Atv‘nin fenomen dizisi Kuruluş Osman ise tekrar bölümüyle ekrana geldi. Dizinin yapımcısı Bozdağ Film “İsrail’in Gazze’de hastaneye yaptığı saldırıda, yüzlerce Filistinli kardeşimizi katletmesi nedeniyle ülkemizde 3 günlük milli yas ilan edilecektir. Bu sebeple bu akşam yayınlanacak olan Kuruluş Osman dizimizin yeni bölümü yayınlanmayacak, geçen haftaki bölümün tekrar yayını olacaktır. Gazze’de yaşanan saldırıların bir insanlık suçu olduğunu belirtip; çocuk, kadın ve sivillere yönelik yapılan saldırıları bir kez daha şiddetle kınıyoruz.” mesajı paylaşıldı.