Çırağan Caddesi’ndeki 5 katlı Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un üst katlarındaki tadilat çalışmaları sırasında yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
Balkonlardan dumanın yükseldiği yangına, Beyoğlu, İstinye, Şişli ve Beşiktaş itfaiyelerine bağlı 20 araçla müdahale edildi. Merdivenli araçla otelin çatı ve üst katlarına çıkarak söndürme çalışmalarını yürüten itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına aldı.
Otelde konaklayanlar tahliye edilirken, yangının ilk dakikalarında caddeyi kaplayan ve Anadolu Yakası’ndan da görülen yoğun dumanın etkisi azaldı. Dumandan etkilenen vatandaşlar, sağlık ekiplerince ambulansta yapılan müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
Yangının ardından otelde konaklayanların bir kısmı valizleriyle bölgeden uzaklaştı. Çırağan Caddesi de itfaiye ekiplerinin çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatıldı.
Yangında soğutma çalışmasının başlatılmasının ardından yol, çift yönlü olarak yeniden trafiğe açıldı.