Başrollerinde Nursel Köse, Demet Evgar ve Ceren Moray’ın yer aldığı Avlu dizisi ekranlara gelmek için gün sayıyor. Merakla beklenen dizinin hapishane sahneleri nerede çekiliyor? Karakuyu Cezaevi nerede hangi şehirdedir?
Avlu dizisi nerede çekiliyor?
Star Tv ekranlarında 29 Mart Perşembe akşamı yayın hayatına başlayacak olan Avlu dizisinin çekimleri için özel bir plato kuruldu. Hapishane çekimlerinde kullanılan bu platonun hazırlanma süreci ise tamı tamına 4 ay sürdü. İç mekan ve dış mekan çekimleri için ayrı olarak hazırlanan ve masraftan kaçınılmayan platoda 70 kişinin emeği bulunuyor.
Karakuyu Cezaevi nerededir?
Dizinin geçtiği mekana ismini veren Karakuyu Cezaevi İstanbul Ümraniye’de yer almaktadır. Sadece bu dizi için oluşturulan dev bir plato olan bu mekanın her bir detay ayrıntılı olarak düşünülmüş ve gerçek bir hapishane ortamının yaratılması için dekor tasarımına da büyük önem verilmiştir.
“Bir avluya kaç ömür sığar” sloganı ile yayın hayatına başlayacak olan Avlu dizisinin ilk bölümü izleyiciler tarafından büyük bir merakla beklenmektedir.
Fragman
#video_28562#