Oyuncu, yönetmen, çevirmen ve yazar Ahmet Levendoğlu, 6 Nisan Pazar günü 80 yaşında hayatını kaybetti. Usta sanatçı için Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda veda töreni düzenlendi. Sanat dünyasını yasa boğan usta sanatçının veda törenine ünlü isimler de katıldı.
Ünlüler son kez ustalarına veda etti!
Zuhal Olcay, Haluk Bilginer, Selçuk Yöntem, Bennu Yıldırımlar, Erdal Kömürcü, Reha Özcan, Yıldıray Şahinler ve Oktay Kaynarca gibi ünlü isimler, Ahmet Levendoğlu’nu son yolculuğuna uğurlamak için AKM‘deki törende yer aldı. Ünlü isimlere hocalık yapan Levendoğlu törende öğrencileri tarafından anıldı.
Ahmet Levendoğlu’na olan saygısını dile getiren Zuhal Olcay; “26-27 yaşlarında olmalıydım. Genceciktim, nasıl harika bir eğitmen olduğunu daha ilk günde gösterdi bize. Tüm öğrencilerin sana hayrandı. Bilgenin, çalışkanlığın, ilkeli olmanın simgesiydin. Hayatımıza dokunduğun için, seni çok seviyorum” sözleriyle gözyaşlarına boğuldu. Zuhal Olcay’a eski eşi Haluk Bilginer destek oldu.
AHMET LEVENDOĞLU KİMDİR?
İstanbul’da 1945‘te dünyaya gelen Ahmet Levendoğlu’nun babası Tarık Levendoğlu, Devlet Tiyatrolarına kaynak yetiştiren Tatbikat Sahnesi’nin dekor kostüm öğretmeni ve teknik müdürüydü.
Robert Kolej’den mezun olduktan sonra İngiltere‘de Krallık Tiyatro Sanatı Akademisinde gördüğü tiyatro öğrenimini 1969′da tamamlayarak Exeter Northcott Theatre’da bir sezon oyunculuk yapan Levendoğlu, 1971-1976 arasında Ankara, 1978-1980 yıllarında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı. Kuruluş döneminde İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun müdür yardımcılığını üstlenen oyuncu, 1971‘den itibaren tiyatroda öğretmenlik yaptı.
Ankara Devlet Konservatuarı, İstanbul Devlet Konservatuarı, Boğaziçi Üniversitesi ve Akademi İstanbul gibi kurumlarda ders veren Levendoğlu, “Kırık Hayatlar”, “Ateşten Günler” adlı televizyon dizilerinde, “Young Indiana Jones” adlı Amerikan dizisinde, “Baharın Bittiği Yer” ve “Yaz Yağmuru” filmlerinde oyunculuk yaptı.