“Sahne Tozu Yutanlar” bu hafta, yaratıcı drama ve temel tiyatro eğitimiyle geçen sene ilk sezon gerçekleştiren ve şiddet dolu bir sevgi ile kucaklayan “Gymy Kids x Ali Sunal Tiyatro Kulübü”nün kaynağını üstlenen Ali Sunal ile tiyatronun genel koordinatörü Doğan Akdoğan‘ı bir araya getiriyor.
Sahne heyecanını paylaşan sanatçıların hem birbirleriyle merak ettikleri hem de sahnenin kendileri için paylaştıkları Zorlu PSM’nin YouTube serisi “Sahne Tozu Yutanlar”da bu hafta; yaratıcı drama ve temel tiyatro eğitimiyle geçen yılın ilk sezonunda gerçekleştirilen ve ekonomik bir sevgi ile kucaklanan “Gymy Kids x Ali Sunal Tiyatro Kulübü”’nün hükümdarını elde eden Ali Sunal ile tiyatro topluluğunun genel koordinatörü Doğan Akdoğan’ın mümkün sohbetleri yer alıyor.
Birbirinden farklı dijital içeriklerle seyircilere farklı deneyimler sunan Zorlu PSM, “Sahne Tozu Yutanlar” programları, bilgilerin samimi sohbetleriyle sahnede yaşamın ruhuyla paylaşıyor.
Ali Sunal ”Çocukken Tiyatroya İlgisizdim”
Ali Sunal, “Sahneye ilk ne zaman çıktın bize ilk deneyimlerini anlatabilir mi?” soran Doğan Akdoğan’a, “Oynamaya ilkokulda başladım. Kemal Sunal’ın oğlu olduğu için öğretmenim yanıma gelip, “Sınıf başkanı olmak ister misin, Ali’ciğim?” diye sordu. Ben de biraz safmışım, “Hayır” dedim, “Ben doktor olacağım.” Yani, o kadar ilgim ki bu elle, ama yine de bütün roller bana veriyorlardı tabii. Mesela İbiş’i çok net görebiliyordum, çünkü kostüm de çok komik olmuştu. Küçükken oldukça kalabalıktım, biraz sıcak bir yapıya sahip olduklarım zaten yanaklarım hemen kızardı, al Aldım ama herkes çok eğlendi. Ama şunu biliyorum ki, bende evlilik diye bir şey yoktu hakikaten. Ben çocukken tam bir aşk adamıydım ve sürekli birinin aşık olabileceğim. Bu durum aileleri çok eğleniyordu. Mesela o kırmızı yanaklı ve takım elbisesi zor kapanan halimle, elimde çiçek ve çikolata, sevdiğim kızı ziyarete giderdik. Elbette, bu bir kızın isteme ziyareti oldukça özenli bir şekilde gerçekleşmiyordu. ” yanıtını verdi.
Doğan Akdoğan “Büyüdükçe Hayal Kurmayı Unutuyoruz”
Doğan Akdoğan “Atölye sürecinden biraz bahsedebilir mi? Nasıl ilerliyoruz ve bunu yaparken hedefimiz ne oluyor?’ sorusuna “Burada deneyimlerimizi paylaşmak ve sahne tozunu yutmak gerçekten önemli. Çocuklar, hangi mesleği seçerse seçsinler, burada edindikleri bilgiler, arkadaşlıklar ve deneyimler hayatları için değerli oluyor. Buraya geldiklerinde, yaşlarıyla oyun oynayarak sosyalleşiyorlar. Burada hata yapmak yok; her şey içimizden geldiği gibi, hayalimizden ne geçiyorsa öyle yapılır. Bir prensesi ya da bakkalı nasıl oynamak istiyorsanız, o şekilde kabul etmenizi rica ederiz. “Bu rol böyle oynanır mı?” gibi bir yönlendirme yapmıyoruz. Tiyatro ise onlara teknik yönlendirmeler yaparak yardımcı olur. Amacımız oyuncu yetiştirmek değil, çocukları hayata geçirmek. Farklı meslek gruplarındaki yetişkinlerle atölyelerde yaptığımız iletişim eksikliklerini gideriyoruz. Çoğu yönetici, çocukluğunda bu eğitimleri almadığı için şu anda zorlanıyor. Sonuçta amacımız, çocukların özgürce hayal kurabilen ve kendini ifade edebilen bireylerin olmalarını sağlamaktır. Çünkü büyüdükçe biz de hayal parçalarını unutuyoruz ve oyun oynamayı bırakıyoruz. Bu, yetişkinliğin en zor yanlarından biri.” yanıtını verdi.
Ali Sunal ve Doğan Akdoğan‘ın keyifli ve bir o kadar da samimi sohbeti “ Zorlu PSM YouTube kanalından ulaşabilirsiniz.